Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Note mai mari cu până la 2,55 puncte, după contestaţii, la Evaluarea Naţională

  • Scris de 
Note mai mari cu până la 2,55 puncte, după contestaţii, la Evaluarea Naţională

Patru lucrări ale unor elevi din Teleorman care au constestat notele iniţiale la examenul de Evaluare Naţională  au primit în plus mai mult de două puncte la recorectare, ajungându-se până la 2,55 puncte.

Este o situaţie destul de gravă care nu s-a mai întâlnit în ultimii ani, în judeţ, spun profesorii cu care am stat de vorbă. Nici unul dintre cei cu care am discutat nu a fost de acord cu profesorii corectori care au acordat prima notă, ba, dimpotrivă, i-au acuzat de “rea intenţie”. Aceştia şi-au argumentat afirmaţia spunând că “orice regulament spune să punctezi în limitele baremului, dar în favoarea elevului”. Potrivit spuselor acestora, profesorilor respectivi ar trebui să li se aplice interdicţia de a mai fi membri în comisiile de evaluare cel puţin pentru trei sesiuni.

Patru adolescenţi cu vârsta maximă de 15 ani au fost extrem de fericiţi după afişarea reultatelor contestaţiilor. Comisia întrunită le-a mărit notele cu peste două puncte, lucru mai puţin întâlnit. Tocmai de aceea, lucrările au fost verificate şi de a treia comisie, care a menţinut nota acordată de precedenta.
Potrivit unor surse neoficiale, dar foarte bine informate, trei dintre lucrările respective au fost corectate la Centrul de Evaluare de la Videle şi aparţineau unor elevi din Talpa Ogrăzile, Tătărăştii de Sus şi Baciu. Ele au fost corectate şi notate mai puţin decât meritau de cei doi evaluatori care provin, se pare, din Alexandria. Cea de-a patra situaţie s-a înregistrat la Centrul de examinare de la Şcoala Gala Galaction din Roşiorii de Vede, iar lucrarea subevaluată a aparţinut unui elev din satul Merişani, comuna Dobroteşti. În acest caz, profesorii care au pus prima notă sunt din Turnu Măgurele.

Interdicţie de a mai fi membri în comisiile de eveluare
”Au dreptate profesorii cu care aţi stat de vorbă. Este adevărat, că greşeala este omenească, dar asta nu însemnă că nu trebuie să fie sancţionată. Vom analiza fiecare caz în parte, cu maximă atenţie şi, în funcţie de concluziile la care se va ajunge, se vor lua măsurile cuvenite”, ne-a declarat inspectorul general adjunct, Emilian Vrăjitoarea, cel care a fost şi preşedintele comisiei judeţene pentru Evaluarea Naţională de anul acesta. Potrivit spuselor sale, cea mai posibilă sancţiune este cea prevăzută de articolul 26, alineatul 5 din Regulamentul de organizare a examenelor şcolare, şi anume, intrezicerea dreptului de a mai fi nominalizaţi să facă parte din comisiile de evaluare la viitoarele examene. Pentru câte sesiuni s-ar putea aplica sancţiunea, rămâne să se stabilească la nivelul Inspectoratului Şcolar General Teleorman, pentru că regulamentul nu prevede un anumit număr de sesiuni de examen.

Procentul de promovabilitate a crescut cu doar 0,1% după contestaţii

În total, 93 de contestaţii au fost depuse la nivelul judeţului Teleorman în urma afişării primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională, dar numai jumătate dintre acestea au fost admise de comisia care s-a ocupat de acest lucru. Cele mai multe nemulţumiri au fost legate de notele obţinute la Limba şi literatura română, depunându-se 52 de contestaţii, în timp ce la Matematică s-au depus  41 de contestaţii.
Au fost admise, însă,  46 de contestaţii, dintre care 21 la Limba română şi 25 la Matematică. Majoritatea nu vizau o notă de trecere, ci mărirea notei iniţiale, lucru care s-a şi întâmplat, de altfel. Aşa se face că, în urma recorectării, s-au mărit 17 note la Limba şi literatura română şi 25 la Matematică. Nivelul de promovabilitate a crescut, însă, insesizabil, cu doar 0,1%, dat fiind faptul că doar trei lucrări au fost notate cu 5 după reevaluare. În felul acesta, procentul de promovabilitate a ajuns la 71,89%.

Au fost şi patru situaţii în care lucrările au fost depunctate după recorectare.

înapoi la partea de sus