Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Topul celor mai bune licee din Teleorman

Cele mai bune rezultate la bacalaureat le-aavut Colegiul National "Unirea" Cele mai bune rezultate la bacalaureat le-aavut Colegiul National "Unirea"

Procentul de promovabilitate a bacalaureatului, în Teleorman nu a crescut foarte mult, în urma contestaţiilor. Dacă iniţial, doar 35,22% dintre elevii teleormăneni au reuşit să promoveze „examenul maturităţii”, după contestaţii, procentul a crescut cu un procent, la 36,81%. Cu toate că procentajul este mai mare faţă de anii trecuţi (21,54%), judeţul se situează tot pe ultimele locuri, la nivel naţional. Cei care au picat examenul de bacalaureat în sesiune de vară, mai au o şansă în toamnă, iar potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, înscrierile se fac în perioada 15-19 iulie 2013.

Promovabilitatea la bacalaureat, din ultimii ani, ne-a arătat că tinerii nu mai iau deloc în serios acest examen, foarte important pentru ei. Există o problemă totuşi, în ceea ce priveşte acest subiect şi cu toate că la conducerea ministerului s-au perindat mai multe „capete luminate” nu au reuşit să găsească o soluţie. De asemenea, este bine cunoscut faptul că Teleormanul este deficitar la mai multe capitole (este unul dintre cele mai sărace judeţe, avem cei mai mulţi analfabeţi, cea mai mare rată a şomajului din ţară etc.), iar rezolvarea acestor probleme, se pare că nu o deţine nimeni.

Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu, pe podium

Anul acesta, s-a dovedit că elevii din Turnu Măgurele au fost cei mai buni la învăţătură, dovadă stând statisticile elaborate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit biroului de presă al instituţiei, puţin peste 80% dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele au reuşit să treacă cu brio, unitatea şcolară reuşind să obţină prima poziţie pe podium, în topul celor mai bune licee din Teleorman. După afişarea rezultatelor finale de la bac, locul II revine tot unei instituţii de învăţământ din Turnu Măgurele, şi anume Liceului Teoretic „Marin Preda”(76,69%). Mulţi ani la rând, liceele din Alexandria erau plasate ca fiind cele mai bune din judeţ, însă, iată, că rezultatele de anul acesta ne contrazic şi unităţile şcolare de la Dunăre demonstrează că au elevi mai buni.
Dar, să revenim la topul liceelor făcut de IŞJ. Pe locul III, la promovabilitate se clasează Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria (procent de promovabilitate de 75,86%), care multă vreme s-a „bătut” cu Colegiul Naţional „Al. D. Ghica” pentru supremaţie. Colegiul Naţional „Anastasescu” din Roşiorii de Vede este pe locul IV, cu un procent de 69,39%, urmat de Liceul Teoretic „A. I. Cuza” din Alexandria, cu 68,78% şi Liceul Teoretic Zimnicea, cu 65,73%. M.F.-ul aşa cum este cunoscut Colegiul „Ghica” din municipiul reşedinţă de judeţ nu a reuşit să obţină decât poziţia a VII-a în clasament, cu un procentaj de 59,13%.

Liceul Auto Roşiori, promovabilitate 0

Nu este primul an când la Liceul Auto din Roşiorii de Vede, niciun elev nu poate să ia note de trecere la examenul de bacalaureat, acesta fiind depăşit de unităţi liceale precum cele din Piatra, Olteni sau chiar Drăgăneşti Vlaşca, unde au fost câţiva şcolari care au reuşit să promoveze, cu note mici, cei drept, „examenul maturităţii”. Potrivit IŞJ Teleorman, cam aşa arată promovabilitatea liceelor de la coada clasamentului: Liceul Teoretic Videle – 37,80%, Seminarul Teologic „Sf. Calinic Cernicanul” Turnu Măgurele -30,00%, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roşiorii de Vede – 26,26%, Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria – 24,77%, Liceul Teoretic Piatra - 21,43%, Liceul Teoretic Olteni -16,46, Colegiul Tehnic „A. Saligny” Roşiorii de Vede – 15,82%, Colegiul Tehnic „General David Praporgescu” Turnu Măgurele - 12,75%, Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Vlaşca – 12,50%, Liceul Tehnologic „Sf. Haralambie” Turnu Măgurele – 9,68%, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria – 4,42%, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria – 4,07%, Liceul Tehnologic „Andrei Şaguna” Botoroaga – 3,85%, Liceul Tehnologic „Emil Racoviţă” Roşiorii de Vede – 2,13% şi pe ultimul loc Liceul Tehnologic nr. 2 Roşiorii de Vede – 0,00%.

înapoi la partea de sus