Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Lista delegaţilor din Teleorman la Convenţia PDL, în continuă transformare Recomandat

  • Scris de 
Convenţia PDL Convenţia PDL

Nici cu o zi înaintea Convenţiei Naţionale a PDL lista delegaţilor din Teleorman nu este bătută în cuie. Surse din interiorul filialei dau ca sigură neparticiparea unora dintre cei înscrişi, motivată fie prin probleme de sănătate ale delegatului sau unui membru din familia acestuia, fie prin apariţia unei alte probleme personale.

Se vorbeşte, însă, şi despre faptul că preşedintele filialei,Teodor Niţulescu, ar avea pregătită o listă de rezervă, alcătuită în aşa fel încât să nu fie puse în pericol voturile pro Vasile Blaga. În felul acesta, Niţulescu şi-ar asigura o funcţie de vicepreşedinte sau de secretar executiv în viitoarea conducere naţională a partidului, iar în caz contrar, ar risca să piardă şi preşedinţia organizaţiei judeţene.
Lista a născut controverse chiar de la prima sa  formă, dar şi două contestaţii semnate de Adrian Florescu şi Marian Ţole, nemulţumiţi că nu au fost luaţi în calcul. Ulterior, Comisia de analiză a contestaţiilor a dat câştig de cauză celor doi, în pofida împotrivirilor lui Niţulescu. Apoi, la două zile a mai apărut încă o modificare: fostul deputat Adrian Bădulescu a fost, de asemenea, desemnat ca delegat la convenţia din 23 martie, făcându-se dreptate, în opinia multor democrat-liberali teleormăneni. Cum despre Bădulescu se ştie că face parte din aripa reformistă de la Teleorman, ca balanţa să încline tot în favoarea lui Blaga, sub pretextul unei mai bune reprezentări a femeilor, a primit desemnare şi Sanda Berechet.
Toţi aceştia au luat locul altor persoane de pe lista care trebuie să cuprindă 91 de nume. Şi, în ciuda faptului că Teodor Niţulescu a susţinut tot timpul că au avut prioritate aleşii locali, din delegaţie au fost retraşi doi primari: de la Cervenia şi de la Crîngeni.
Una peste alta, e clar că cea mai mare parte a delegaţiei de la Teleorman, cu Niţulescu în frunte, va cu Vasile Blaga. De partea Elenei Udrea ar fi circa 20%, dar numărul acestora putând să crească prin alăturarea unora dintre puţinii susţinători ai Monicăi Macovei, sunt de părere, mai mulţi delegaţi pe care i-am chestionat. În opinia acestora, prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la Convenţia PDL ar putea schimba opţiunea de vot a multor delegaţi, nu doar din Teleorman, ci şi din alte judeţe ale ţării.

înapoi la partea de sus