Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Partidul Alianţa Lege şi Ordine îşi face structuri în Teleorman

Un nou partid şi-a făcut apariţia pe scena politică românească şi astăzi îşi va face simţită prezenţa şi în Teleorman. Este vorba despre Alianţa Lege şi Ordine (ALO), care a anunţat o conferinţă de presă în jurul prânzului. Întâlnirea cu presa va fi legată de înfiinţarea filialei teleormănene a noii formaţiuni politice.

 

„Alianţa Lege şi Ordine este o nouă formaţiune politică de dreapta”, a ţinut să specifice avocatul Graţian Cîrlănaru, cel care a făcut, ieri, anunţul telefonic. Despre denumirea un pic cam radicală a partidului acesta a ţinut să specifice că a fost inspirată de faptul că, în ultima vreme, legea şi ordinea „sunt valori pe care românii le-au cam uitat”.
Scopul noului partid este coagularea dreptei româneşti, mult prea fărâmiţată în ultima perioadă de timp, dar şi repunerea ei pe principiile doctrinei, dat fiind faptul că partidele funcţionează fără să se mai ţină cont de statut şi ideologie. Deşi a recunoscut că noul partid are deja adepţi în Teleorman, Graţian Cîrlănaru s-a ferit să dea nume în avampremiera anunţului oficial, dar a lăsat să se înţeleagă că sunt şi personaje cu care ne-am mai întâlnit în politica locală.

Despre noul partid se ştiu destul de puţine lucruri, cum ar fi, de pildă, faptul că a fost înfiinţat de profesorul universitar şi avocatul Gheorghe Dinu, fost candidat independent la Preşedinţia României în 2004.
Conform statutului, Partidul Alianţa Lege şi Ordine este un partid care are drept scop dezvoltarea şi modernizarea societăţii românești prin promovarea și punerea în practică în Romania a doctrinei ordoliberale contemporane de vocaţie germană, cu elemente sociale de tradiţionalism de tip japonez. Doctrina ordoliberală este intitulată simbolic „a treia cale”:  o cale între social - democraţie şi neo-liberalism.
A treia cale este o cale a echilibrului, a pragmatismului.
Libertatea a fost interpretată ca fiind un principiu social absolut de către doctrina liberală. Alianţa Lege şi Ordine (ALO), consideră că libertatea nu înseamnă puterea de a face orice, ci puterea de a face tot ceea ce este posibil să se facă într-un stat de drept. Dacă acest stat nu este bun într-un aspect sau altul, el trebuie modificat, respectându-se regulile jocului democratic”.

înapoi la partea de sus