Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Avem teleormăneni cu pensii de la 1 leu până la 5.000 lei

Avem teleormăneni cu pensii de la 1 leu până la 5.000 lei

Nimic din ceea ce se întâmplă în jurul nostru nu mai şochează. Totuşi, există şi situaţii în care logica este amputată de adevăruri crunte şi nebănuite.

Un roşiorean cu probleme psihice deţine un record absolut. Chiar dacă pare greu de crezut, acesta ar fi primit şi astăzi o pensie de numai 1 leu, dacă nu ar fi apărut, ca măsura de protecţie socială, pensia minimă garantată de 350 lei. De fapt, aceasta pare să fie şi singura „pomană” făcută de fostul Cabinet Boc, pentru a mai îndulci din amarul populaţiei sărăcite.

Cum s-a ales roşioreanul cu respectiva pensie de 1 leu? Explicaţia ar fi aceea că respectiva persoană nu a lucrat şi nici nu a avut un stagiu de cotizare, din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

La polul opus se află o pensie de circa 4.600 lei, alta în afara celor de magistraţi, care ne-ar putea face, probabil, imaginaţia ţăndări.

Ironia face să existe foşti directori care s-au ales cu pensii mai mici decât cele ale acarilor de la CFR. Astfel, sporurile de conducere au pălit în faţa grupelor de muncă.

Potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii Teleorman, Emilian Bomboe, cei care au beneficiat de grupe de muncă, precum chimiştii, petroliştii sau constructorii, au obţinut şi pensii mai mari.

Cum în Teleorman pensionarii deţin o pondere foarte mare, fiind nu mai puţin de 117.400 de beneficiari, contraste de tipul pensie de 1 leu şi pensie de 4.600 lei ar mai putea fi întâlnite dacă statul se va arăta incapabil de a mai achita aceste drepturi băneşti.

Pentru a ne face o imagine cât mai clară despre efortul bugetar pentru plata pensiilor în Teleorman, fondul total de pensii este de aproximativ 80 milioane lei, depăşind, în prezent, toate veniturile încasate de Direcţia judeţeană a Finanţelor publice pentru tot bugetul consolidat al judeţului.

Aşa se face că pentru a se putea onora plata integrală a pensiilor teleormănenilor,se completează cu fonduri de la alte judeţe, din sumele bugetelor de asigurări sociale. Rămâne de văzut cât va mai dura toată această tărăşenie, prin acordarea pensiilor „pe datorie”.

 

înapoi la partea de sus