Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Câţi şomeri îşi găsesc loc de muncă, după bursă?!

Pentru a veni în sprijinul şomerilor, punctele locale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a hotărât să organizeze lunar, bursa locurilor de muncă. Astfel, la nivelul fiecărui judeţ, spre sfârşitul lunii, cetăţenii fără job fie ei indemnizaţi sau neindemnizaţi sunt chemaţi la o întâlnire „face to face”cu angajatorii care au nevoie de personal. De la biroul de presă al AJOFM Teleorman aflăm că, la o lună după bursă au fost încadrate în muncă 273 de persoane, un număr foarte mic dacă ne raportăm la miile de şomeri înregistraţi.

Rapoartele elaborate la nivelul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman arată că la finele lunii mai, în judeţ erau înregistraţi peste 15.500 de şomeri, 5740 fiind femei. Nici numărul celor care beneficiază de indemnizaţie nu este foarte mare, astfel că instituţia plăteşte ajutor de şomaj pentru 2.365 teleormăneni (30 fiind persoane cu studii superioare), iar restul sunt neindemnizaţi. Marea majoritate a celor fără job provin din mediul rural, respectiv 12.494 oameni, dar şi aceştia beneficiază de prevederile legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Cu toate acestea, biroul de presă al AJOFM ne informează că în mai a scăzut rata şomajului, cu 0.47%, ajungând la 9.28%, dar acest lucru se poate explica prin faptul că pe perioada de vară, se mai găseşte de lucru pe perioadă determinată la diferite firme care execută lucrări în construcţii sau alte societăţi care desfăşoară activităţi de sezon.

Job-uri doar pentru 1,76% dintre şomeri

La bursa locurilor de muncă organizată luna trecută la fiecare punct de lucru al agenţiei, per total, s-au încadrat în muncă 133 de persoane. Angajatorii care şi-au exprimat intenţia şi au fost prezenţi la bursă au găsit, printre şomeri, oameni care s-au încadrat în condiţiile de angajare impuse de aceştia. În timpul bursei, alte societăţi şi agenţi economici de raza judeţului nostru au primit de la persoanele fără locuri de muncă C.V.-uri, pe care le-au studiat mai apoi şi au mai făcut angajări ulterior. Dintr-un buletin de presă remis de AJOFM mai aflăm că la o lună de la organizarea evenimentului, alte 273 de persoane şi-au găsit job. Dacă facem un calcul matematic simplu, vom vedea că, raportat la numărul de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, procentul de angajare este de 1,76%. Cu alte cuvinte, situaţia nu este tocmai bună pentru locuitorii acestui judeţ, mult prea sărac şi cu mulţi şomeri.

înapoi la partea de sus