Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Chimiştii au pichetat Prefectura pe.. repede-nainte

Chimiştii au pichetat Prefectura pe.. repede-nainte

Deşi anunţat că se va desfăşura, ieri, pe parcursul a patru ore, protestul sindicaliştilor de la combinatul chimic din Turnu Măgurele a durat mai puţin de o oră, interval în care vreo 30 de persoane (în loc 100) au scandat câteva lozinci anemice la colţul Prefecturii, după care şase dintre ei s-au întâlnit cu Daniela Carmen Dan, subprefectul judeţului, pentru a-i transmite revendicările. După care, liderii sindicali au anunţat că renunţă la protestul anunţat pentru ziua de vineri.

 

Elanul chimiştilor sindicalişti a fost topit, se pare, de răspunsul negativ al FMI şi de faptul că Guvernul Ponta a semnat deja un acord cu organismul financiar internaţional în ce priveşte liberalizarea preţului la gaz metan. Chimiştii au anunţat că contestă prevederile Hotărârii de Guvern nr.22, din 22 ianuarie 2013, prin care s-a dispus creşterea preţului gazelor naturale din producţia internă, pentru cu utilizatorii industriali, cu 160% până în octombrie 2014. Printr-o petiţie înmânată subprefectului judeţului, Daniela Carmen Dan, dar şi prin vocea liderului de sindicat, Gabriel Dimancea, aceştia au solicitat Guvernului îngheţarea preţului la gazul metan pentru măcar un an, pentru a se evita scoaterea de pe piaţa europeană a industriei de producere a îngrăşămintelor chimice, dat fiind faptul că cea mai mare pondere din materia primă folosită este constituită de gazele naturale.
Solicitările acestora au fost, însă, mult mai vehemente în conferinţa de presă susţinută de liderii sindicali cu o zi mai înainte şi în faţa camerelor de filmat, decât la anunţata pichetare a Prefecturii.

Drumul de la Turnu Măgurele până la Alexandria le-a luat sindicaliştilor de la Donau Chem, tot cam atâta timp cât a durat şi pichetarea Prefecturii Teleorman. Adică, vreo 50 de minute.
”Vrem să muncim, nu vrem să cerşim”, au scandat, joi, fără prea mare convingere că vor fi şi luaţi în seamă, cei circa 30 de protestatari, în faţa Prefecturii judeţului, în speranţa că pot convinge autorităţile statului că locurile lor de muncă sunt foarte importante şi trebuie să le păstreze cu orice chip. 

„Ce putem noi să vă asigurăm este că vom proceda cu maximă celeritate la transmiterea revendicărilor dumneavoastră”, a fost răspunsul dat de subprefectul judeţului, care i-a primit foarte repede pe sindicalişti şi le-a preluat revendicările. De altfel, nici nu exista un altfel de răspuns, chiar dacă Instituţia Prefectului reprezintă Guvernul în teritoriu.

La încheierea întâlnirii cu delegaţia de sindicat condusă de Gabriel Dimancea, subprefectul judeţului, Daniela Carmen Dan, a declarat presei:”În mod firesc vom susţine acest demers. Este obligaţia noastră să transmitem Guvernului problema care există, s-o facem cunoscută, să ne alăturăm cât putem instituţional, în aşa fel încât să de asigurăm că la nivel central toate aceste doleanţe vor fi luate în considerare. (…) Este vorba despre locuri de muncă şi ne preocupă pe toţi acest aspect. Drept urmare, aşteptăm de la guvernanţi informaţii care să-i bucure pe salariaţi”, a spus Daniela Carmen Dan. Şi pentru că liderul sindical Gabriel Dimancea şi-a manifestat intenţia de a solicita şi sprijinul parlamentarilor, subprefectul a promis chiar că va susţine cauza salariaţilor de la combinatul chimic şi pe lângă cei 12 parlamentari de Teleorman. Rămâne de văzut dacă şi aceştia vor avea disponibilitatea de a face ceva mai mult decât câteva declaraţii sforăitoare în presă.
Finalul discuţiei din biroul prefectului, a însemnat şi sfârşitul protestului de la Prefectură, deşi abia trecuse de ora 10,00.

 

 

înapoi la partea de sus