Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Cu societatea primăriei, dezinsecţie de lux

Cu societatea primăriei, dezinsecţie de lux

Pornind de la ipoteza că dezinsecţia reprezintă totalitatea mijloacelor şi metodelor de combatere a insectelor ce transmit boli infectocontagioase şi parazitare la om şi animale, putem considera că este de un real ajutor.Substanţele folosite, însă, nu au întotdeauna efectul scontat. Unele se transformă subit în apă de ploaie, dar la preţ de esenţă.

În acest an, Primăria Alexandria n-a mai ales să facă dezinsecţia în localitate cu firme private, ci cu o societatea subordonată instituţiei, şi-anume TR Administrare Imobile SRL. Ba mai mult, primarul a făcut lobby pentru această societate, recomandând, în mod public,  cetăţenilor să apeleze la serviciile ei. Şi cum în criteriul de bază de alegere a unui produs sau serviciu este raportul între preţ şi calitate, era firesc ca şi costurile dezinsecţiei din Alexandria să fie mult mai mici decât ale oricărui prestator privat şi pentru că forţa de muncă provine din ograda proprie. Situaţia, însă, nu este tocmai aşa.

Potrivit primarului Victor Drăguşin, valoarea celor două contracte făcute pentru dezinsecţia terestră şi aeriană se ridică la suma de 1,2 miliarde de lei vechi. Banii sunt împărţiţi frăţeşte pe fiecare contract, câte 600 de milioane de lei vechi, cât să nu se supere nimeni.

Întrucât efectele dezinsecţiei făcute până acum în Alexandria au fost contrar aşteptărilor populaţiei, preţul plătit de muncipalitate nu se justifică. Ţânţarii nu doar că nu s-au împuţinat, dar substanţele le-au priit atât de bine, încât s-au înmulţit şi îngrăşat, arătând precum cei de baltă.

În percepţia primarului Alexandriei, efectul dezinsecţiei încă nu s-a făcut simţit pentru că au fost ploile succesive care au diminuat din puterea substanţelor folosite. “Substanţele îşi fac efectul după vreo şase ore. Din păcate, în ultima perioadă a plouat aproape în fiecare zi, ceea ce a diminuat din puterea acestora”.

Dacă vremea este cea care a stricat ploile celor care fac dezinsecţia, şi nu calitatea substanţelor folosite, atunci ar fi trebuit ca operaţiunile să fie sistate, căci banii primăriei se vor duce pe apa sâmbetei, asistând la o adevărată invazie a ţânţarilor deveniţi imuni chiar şi la banul public.

Până una-alta municipaliatea va trebui să rezolve prin asociaţiile de proprietari şi problema subsolurilor, devenite adevărate crescătorii de ţânţari. Altfel, orice încercare de a scăpa de invazia ţânţarilor nu va avea niciun efect, în afară de tocarea a peste un milliard de lei vechi.

 

înapoi la partea de sus