Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

De Ziua cailor şi Ziua internaţională a romilor Recomandat

Ziua Internaţională a Rromilor Ziua Internaţională a Rromilor

Ziua internaţională a romilor, stabilită în 1971, la primul Congres internaţional al acestei etnii, care s-a ţinut la Londra, pe 8 aprilie, s-a făcut simţită şi la Alexandria. Tot la această dată, romii din Transilvania sărbătoresc şi Ziua Cailor.

De atunci romii din lumea toată au motiv de reunire şi socializare, chiar dacă discuţiile şi dezbaterile alunecă tot pe panta politicului.

Astăzi, în sala mare a Primăriei Alexandria, reprezentanţi ai etnicilor rromi din 15 organizaţii locale a Partidei Romilor, s-au reunit pentru a sărbători Ziua Internaţională a Romilor, în prezenţa reprezentanţilor din partea Primăriei Alexandria, Consiliului Judeţean Teleorman, Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Arhiescopiei Teleormanului.

Reprezentantul Agenţiei Naţionale a Romilor, Daniel Vasile, a ţinut să precizeze în discursul pe care l-a susţinut, că se află, deja, în stadiul de propunere la Consiliul Judeţean şi Primăria Alexandria, un parteneriat de rezolvare a două componente prioritare legate de obţinerea unor finanţări pe sectoarele de sănătate şi educaţie. Concret, cu susţinerea financiară venită din partea Primăriei Alexandria, se va demara o campanie de vaccinare a copiilor romi, cât şi efectuarea de analize de bază.

Cât priveşte sectorul educaţie, se doreşte identificarea copiilor cu vârstă preşcolară a copiilor romi, cât şi a celor de clasa a noua, respectiv de facultate, care au nevoie de recomandare din partea acestei agenţii a etniei pentru a beneficia de locurile speciale minorităţii rome.

Totodată, Daniel Vasile a mai precizat că, la nivel naţional, va fi un parteneriat cu ANOFM pentru realizarea de cursuri gratuite de formare profesională. O scurtă istorie a existenţei romilor a fost făcută de preşedintele Partidei Rromilor, Sandu Vasile, care la finalul speach-ului avea să precizeze pentru membrii de partid că s-a simţit nevoia de a fi făcută restructurarea organizaţiei judeţene, sugerând că, astfel, se va venii cu o nouă abordare pentru ca soluţiile să fie găsite în urma unor consultări, şi nu de capul cuiva.

După această întrunire, la Centrul pentru Romi din Alexandria au fost oferite pachete cu dulciuri, cu sprijinul Primăriei Alexandria, elevilor romi. Aceştia din urmă, au răsplătit gestul făcut de primărie prin reprezentantul romilor, oferind dansuri şi cântece rupte din tradiţia ţigănească autentică.

înapoi la partea de sus