Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Debranşat de la curent pentru că a plătit mai mult Recomandat

Debranşat de la curent pentru că a plătit mai mult

Casa lui Stanciu Niţă din Alexandria a fost debranşată de la reţeaua de curent electric în anul 2008 pentru că…a plătit mai mult. Şi asta, pentru că la citirea contorului indexul a fost mult umflat. În 2011, Tribunalul din Alexandria îi dă dreptate proprietarului, dar nici până în ziua de astăzi, CEZ nu a venit să facă rebranşarea.

Potrivit lui Niţă Stanciu, povestea a început în luna septembrie a anului 2008, când pe adresa familiei sale a venit factura de regualarizare, după ce, anterior, fusese citit contorul electric. După ce a achitat suma de plată, conform documentului respectiv, uitându-se la contorul de energie, omul a constatat că, de fapt, indexul trecut pe factură era mult mai mare decât cel pe care îl arăta aparatul de măsurat.

„N-au vrut să vină să recitească contorul”

Drept urmare, a anunţat furnizorul de electricitate despre acest lucru dar şi depre faptul că având o sumă plătită în avans nu mai are rost să plătească până nu se ajunge la indexul real. Pentru edificarea furnizorului, acesta a solicitat recitirea contoarului, dar cererea i-a fost respinsă.

„N-au vrut să vină să recitească contorul decât după ce m-au dat în judecată şi asta pentru că am cerut eu în instanţă şi i-a obligat judecătorul”, a povestit plin de necaz, Niţă Stanciu.
Cum în perioada aceea citirea contoarelor şi regularizarea se făceau la şase luni, CEZ a continuat să trimită facturi estimate. Iar pentru că acesta a refuzat să plătească, după cinci luni a fost debranşat.
”Eu nu ştiu de ce nu au venit să mă rebranşeze, dar eu am plătit 1360 de kilowaţi, mult mai mult decât trebuia. După cinci luni de zile, timp în care am refuzat să mai plătesc, dar am consumat curent, au venit să mă debranşeze. Atunci contorul arăta indexul de 1357 de kilovaţi consumaţi, deci mai puţin decât plătisem. Se poate vedea şi acum, pe contor. Atât arăta la debranşare”, ne-a povestit omul arătând aparatul de pe peretele casei.
”În data de 14.07.2010, la ora 9,00 de dimineaţă, au venit de la CEZ două persoane să ridice contorul şi m-am opus pentru că aparatul a fost cumpărat de taică-miu când a pus curentul la casă în anul 1961”, a mai povestit Niţă Stanciu. Totuşi, facturile au continuat să curgă, a mai afirmat acesta, făcând dovadă, de altfel, cu actele în sine, până s-a trecut de 2.000 de kilowaţi.

Plângerea a fost retrasă de la instanţă

Apoi, potrivit spuselor sale, a început să primească somaţii de la Coface România, firmă de executare silită, căreia îi fusese predat dosarul.
În cele din urmă, firma de executare l-a acţionat în instanţă. Procesul s-a judecat la Judecătoria Alexandria, iar în data de 27 iunie 2011, instanţa a decis închiderea dosarului la cererea Coface, deoarece „creditoarea a depus la dosarul cauzei,la data de 2.06.2011, o cerere prin care a arătat că înţelege să renunţe la judecată, întrucât debitul restant a fost achitat de debitor”, conform motivării sentinţei. De fapt, între timp, s-a constatat că, de fapt, omul plătise cu mult timp înainte. În felul acesta, lui Stanciu Niţă i s-a dat dreptate şi a scăpat şi de plata cheltuielilor de judecată aşa cum i se pretinsese. Numai că, nimeni nu a mai venit să-l racordeze la reţeaua de electricitat nici în ziua de astăzi.
Norocul său şi al familiei, a fost că aveau două branşamente la casă, dintre care unul trifazic, iar în momentul în care s-a tăiat curentul pe celălalt, casa i-a fost racordată la acesta.
Procesul a durat 3 luni, iar în urma lui s-a rezolvat o problemă care a trenat 3 ani. Sau, mai bine zis, doar a dat  dreptate omului, că de făcut, nu i-a mai făcut nimeni dreptate până la capăt. Acum, acesta spune că dacă face rost de bani, se gândeşte să dea CEZ în judecată şi să pretindă despăgubiri pentru amarul pe care i l-a produs.

„A fost o umilinţă pentru familia mea!”, a concluzionat Niţă Stanciu.

înapoi la partea de sus