Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

„Eminescu şi eternul feminin”

Eminescu a fost omogiat la Catalactica Eminescu a fost omogiat la Catalactica

Aceasta a fost tema abordată la cea de-a cincea ediţie a acţiunii „Eminiesciana”, activitate derulată de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică Catalactica. Evenimentul s-a desfăşurat vineri, 14 iunie, la sediul instituţiei.

De fapt, pe 15 iunie 2013 s-au împlinit 124 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu, iar reprezentanţii Catalactica au dorit să-l omagieze pe acesta prin grafică, pictură şi ilustrate vechi, puse la dispoziţie de colecţionarii de „Eminescu” din Alexandria, respectiv Gheorghe Chircu, Teodor Săceanu şi Ion Crantea.
Gazdele evenimentului au fost profesoarele Maria Peşu şi Florina Vasilescu, care au reuşit să capteze atenţia celor prezenţi în sală, prin discursurile şi povestirile din timpul vieţii poetului. Ana Maria Bistriceanu a recitat şi câteva poezii scrise de Eminescu, iar Mihai Vătăman a interpretat la rându-i câteva melodii pe versuri eminesciene.
În sala de expoziţii, Mihai Cătrună a expus o serie de materiale (grafică) şi picturi. De asemenea, studenta Laura Culce a prezentat şi ea picturi care îl reprezentau pe marele poet.
Cu ocazia comemorării a 124 de ani de la moartea lui Eminescu, Centrul de Promovare a Economiei Sociale a emis o serie limitată de cărţi poştale şi plicuri pe teme eminesciene, în viziunea pictorilor Mihai Cătrună şi Marian Crăciunică.

înapoi la partea de sus