Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Evaluare naţională a început fără probleme, în Teleorman

Foto arhiva Foto arhiva

Şcoala s-a terminat, banchetul a trecut, astfel că elevii care au încheiat clasa a VIII-a trebuie să demonstreze acum că sunt suficient de pregătiţi pentru a promova examenul de intrare la liceu. Evaluarea naţională a început ieri, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Aproximativ 3500 de şcolari s-au prezentat marţi, 25 iunie în cele peste 100 de centre de examinare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean nu au existat situaţii în care vreun copil să fie prins copiind sau dat afară din sală. Pentru elevii care au învăţat pe parcursul anului, subiectele nu au avut un grad de dificultate ridicat.Elevii teleormăneni care s-au înscris pentru susţinerea evaluării naţionale au intrat în sală la ora 8.30. Aşa cum bine este cunoscut, toate sălile în care s-a susţinut examenului au avut supraveghere video. Notele sunt importante pentru şcolari, deoarece acestea contează pentru intrarea la liceu, care se va face în format electronic, în funcţie de opţiunile fiecăruia. Prima probă, la limba şi literatura română s-a susţinut ieri, iar pe 27 iunie, se dă proba scrisă la matematică. Rezultatele se afişează pe 29, la ora 16.00, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, în intervalul 16.00-20.00. Apoi, dascălii au la dispoziţie trei zile să reevalueze lucrările şi să dea un răspuns contestaţiilor. Rezultatele finale se vor şti în data de 3 iulie. Ulterior, pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizată, iar între 17 şi 26 iulie se depun dosarele de înscriere la licee.

Ce subiecte s-au dat la română?!

Au fost două categorii de subiecte, pentru elevii olimpici şi pentru ceilalţi. Primii au avut de compus un text în care au trebuit să caracterizeze personajul „fata moşneagului”, dintr-un fragment al basmului „Nu cânta, băiete!”. În schimb, marea majoritate a şcolarilor de clasa a VIII-a au avut de găsit antonime, de explicat care este rolul unei virgule într-un text, de realizat două compuneri, dar şi de construit o frază cu subordonată predicativă. Toate acestea au constituit subiectul I, cerinţele fiind în subsolul unui fragment „Din durerile lumii”, de Alexandru Vlăhuţă.
La subiectul II, elevii au avut un text de 12 rânduri de pe site-ul www.eucitesc.ro, din care li s-a cerut să formuleze enunţuri în baza fragmentului dat, menţionarea valorii morfologice a unor cuvinte şi a funcţiei sintactice a altora şi construirea unei fraze alcătuite din două propoziţii, dintre care una să fie o predicativă introdusă prin adverbul relativ „cum”. De asemenea, la acest punct, şcolarii au trebuit să redacteze şi o compunere de 10-15 rânduri în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară care s-a petrecut la un concurs.

înapoi la partea de sus