Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Fără mere în unităţile de învăţământ teleormănene. Urmează laptele şi cornul Recomandat

Laptele şi cornul Laptele şi cornul

În nicio şcoală din judeţul Teleorman nu funcţionează programul “Fructe în şcoli”, din cauza faptului că niciun agent economic nu s-a înscris la licitaţiile oragnizate, rezultă dintr-un comunicat de presă remis de Consiliul judeţean Teleorman.

Elevii de gimnaziu şi preşcolarii au şanse mici să primească mere şi pe ultima perioadă a anului şcolar în curs, având în vedere faptului că, deşi s-au reluat procedurile, nici de data aceasta nu a fost depusă vreo ofertă, iar termenul limită este 26 martie.
La sfârşitul anului trecut, Guvernul României aproba, prin HG nr. 1154/2012, acordarea gratuită de mere în anul scolar 2012-2013, în limita valorii zilnice de 0,37 lei+TVA/elev, pentru o perioadă de maximum 89 de zile de şcolarizare, începând cu 3 decembrie 2012, pentru elevii din clasele V-VIII şi din clasele pregătitoare. În baza acestei decizii, judeţului Teleorman i s-a alocat suma de 952,63 lei, pentru 27.887 elevi, bani care riscă să rămână necheltuiţi în totalitate.
De altfel, nici în ce priveşte programul “Lapte şi corn” lucrurile nu au funcţionat întocmai bine în anul şcolar 2012-2013. Furnizarea produselor respective a început abia în data de 14 ianuarie 2013. Autorităţile au pus întârzierea pe seama modificărilor legislative în urma transferării competenţelor de atribuire a contractelor de furnizare a produselor respective de la consiliile judeţene la consiliile locale. “Modificările de ordin legislativ, precum şi obligativitatea încadrării în termenele stabilite prin metodologia specifică, au făcut ca licitaţia pentru stabilirea furnizorilor de produse în cadrul programului ”Corn şi lapte” –deşi a fost demarată din luna august– să se finalizeze în luna decembrie”, explica într-un comunicat de presă, la finalul anului 2012,  Consiliul Judeţean Teleorman.
Dar, din toamnă, elevii vor rămâne şi fără lapte şi corn, pentru că premierul Victor Ponta a ajuns la concluzia că programul cu acelaşi nume nu este decât o risipă. Potrivit unei declaraţii recente a acestuia, banii ar trebuie utilizați, spre exemplu, pentru programe gen after-school.
„În acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru părinţi – vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul – şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba“, a susţinut Ponta.
Programul a fost lansat în urmă cu 10 ani de Adrian Năstase ca stimulare pentru elevii care provin din familii sărace şi, în special, a copiilor romi pentru a veni la şcoală. Premierul Victor Ponta a ajuns, însă, la concluzia că, în prezent, “sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba.”

înapoi la partea de sus