Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Încă o şansă pentru şomeri: BURSA GENERALĂ Recomandat

Încă o şansă pentru şomeri: BURSA GENERALĂ

Vineri, 19 aprilie, începând cu orele 9.00, va avea loc Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediile agenţiilor locale din Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.


Se poate considera că astfel A.J.O.F.M Teleorman încearcă să mai dea o şansă şomerilor, doar-doar va reuşi să mai subţieze din ponderea mare a şomerilor, Teleorman fiind pe locul doi pe ţară la rata şomajului.  

În plus, tot AJOFM este instituţia care vine în sprijinul tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, printr-un pachet de servicii de ocupare, oferite în mod gratuit, care cuprinde activităţi de mediere, informare, consiliere şi formare profesională.

Ce efect au avut toate acestea pentru diminuarea ponderii şomajului ? Unii ar spune că sunt benefice, alţii, însă, le-ar percepe doar ca pe activităţi pe care le punctează angajaţii agenţiei, dar fără vreun rezultat notabil.

Chiar dacă AJOFM are o ofertă tentantă şi pentru agenţii economici care doresc să angajeze, aceştia putând beneficia de subvenţionarea locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, este posibil ca anul acesta participarea la bursă a persoanelor juridice să fie mai mică decât anul trecut. Starea economică actuală, dar şi fiscalitatea excesivă, pliată fiind pe o legislaţie muncii interpretabilă, nu pot vreodată stimula redresarea pieţei muncii.

Până la această oră, potrivit informaţiilor oficiale, circa 10 agenţi economici şi-au anunţat participarea la Bursa de la Alexandria, preconizându-se ca până vineri să fie între 15 şi 20 de agenţi, cu o plajă variată de locuri de muncă. Ca o comparaţie, însă, anul trecut, la Bursa generală a locurilor de muncă au participat 24 de agenţi economici, ceea ce indică destul de clar direcţia spre care ne îndreptăm, până apar cele 5.000 de locuri de muncă promise de actualul vicepremier.

 

 

 

înapoi la partea de sus