Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Liceenii din Alexandria intră în programul „Şcoala de inovaţie”

  • Scris de 

Ediţia din acest an a “Şcolii de inovaţie” reprezintă provocarea lansată elevilor din liceele a 18 oraşe din ţară, printre care şi Alexandria, de a duce lumea cu un pas înainte, prin inovaţie şi creativitate. Demarat ca program pilot în anul 2012, programul “Şcola de inovaţie” a adus la cursurile primei ediţii peste 500 de elevi din 3 oraşe din ţară (Craiova, Târgu Mureş şi Suceava) şi a premiat cele mai inovative proiecte înscrise în concurs printr-o incursiune în sfera tehnologiei şi a inovaţiei, cu excursii la muzee tehnice şi obiective industriale. Programul include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârşitul acesteia, Adrem Invest să premieze cele mai bune proiecte, astfel: Locul 1 – finanţare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5, Locul 2 – doua tablete iPad şi Locul 3 – două tablete mini iPad. În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătăţire în diverse domenii, pe pagina de Facebook a programului: www.facebook.com/scoaladeinovatie. Proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. Echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie, desfăşurată în luna august, unde vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învăţate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleşi câştigătorii Şcolii de inovaţie. Oraşele incluse în program reprezintă reşedinţele de judeţ din regiunile în care Adrem Invest este prezent, şi anume: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Zalău.
Adrem Invest este companie românească orientată către inovaţie şi specializată în ingineria tehnologică. Alcătuită din 4 divizii: Ingineria Proceselor, SCADA & Automatizări, Servicii Integrate şi Energii Verzi, cu o cifră de afaceri de aprox 40 milioane de EURO în 2012 şi un număr de peste 900 angajaţi, Adrem Invest oferă soluţii tehnologice inovatoare care eficientizează activitatea companiilor partenere.

înapoi la partea de sus