Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Mii de solicitări de pensionare într-un judeţ pensionat pe caz de… sărăcie

Teleormănenii şi-au regăsit vocaţia, şi anume aceea de a se pensiona cât mai devreme cu putinţă. Măcar aşa mai sunt siguri de un venit, oricare ar fi acela, câtă vreme piaţa muncii arată precum un câmp plin cu bălării, unde ai toate şansele să te înţepi. Nu întâmplător, potrivit datelor statistice, în Teleorman raportul angajat-pensionar este de unul la trei.

Pentru a avea o imagine cât mai clară privind tendinţa privind solicitările de pensionare a teleormănenilor, am solicitat Casei judeţene de Pensii (CJP) Teleorman o statistică referitoare la numărul de dosare de pensionare înregistrate în perioada mai 2012-mai 2013. Concluzia ar fi aceea că se menţine ritmul ridicat de solicitări, vorbind de mii de dosare care se întocmesc anual la  CJP Teleorman.

În perioada amintită, potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii Teleorman, s-au înregistrat 986 dosare la limită de vârstă, 548 pentru limită de vârstă pe grupe de muncă, 868 încadrate la invaliditate, la care se mai adaugă 161 dosare pentru obţinerea pensiei de invaliditate pe grupe de muncă, şi numai 31 de dosare pentru obţinerea pensiei anticipate.

Există, însă, şi anumite luni în care solicitările au crescut ca număr. De pildă, în luna iunie 2012 s-a atins limita maximă privind numărul de solicitări de pensionare la limită de vârstă, când s-au înregistrat 152 de dosare.

În cazul pensiei anticipate, cele mai multe solicitări depuse la CJP Teleorman, sunt tot anul trecut, dar în luna septembrie, când au intrat în lucru 5 dosare.

Privind în ansamblu, numai într-un an de zile, judeţul Teleorman a devenit mai „bogat” cu alte câteva mii de persoane care s-au pensionat, ceea ce înseamnă că am rămas în grafic, cu o populaţie preponderent pensionară.

înapoi la partea de sus