Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Pentru că nu şi-au plătit dările, peste 100 de teleormăneni au rămas cu ochii în soare

Pentru că nu şi-au plătit dările, peste 100 de teleormăneni au rămas cu ochii în soare

Legea asistenţei sociale nr. 292/2011 reglementează, la articolul 9, alineatul 9, condiţionarea acordării beneficiilor de asistenţă socială şi de achitarea obligaţiilor de plată faţă de bugetul local.

"Beneficiile de asistenţă socială finanţate din bugetul de stat şi, după caz, din bugetele locale se acordă sub rezerva achitării de către beneficiar a obligaţiilor de plată faţă de bugetul local", după cum se arată în respectivul articol.

Aşa se face că, în baza acestei prevederi, la nivel naţional, peste 10.600 de persoane au rămas cu ochii în soare, adică fără venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei sau fără indemnizaţia pentru creşterea copilului, din cauza neachitării taxelor şi impozitelor locale.

În ultimele două zile lucrătoare ale săptămânii trecute, am încercat să solicităm informaţii cu privire la acest subiect, directorului Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială (APIS) Teleorman, dar acesta nu a fost de găsit la birou după orele 11.00, săptămâna trecută, în zilele de joi şi vineri. Cât despre purtătorul de cuvânt, nici nu se mai pune problema.

În schimb, directorul executiv ne-a motivat, telefonic, că lipsa de la birou se datorează faptului că într-una din zile a fost la minister, iar în cealaltă la colegiul prefectural. În schimb, acesta alocă pe săptămână numai o zi de audienţe cu publicul, asemeni primarului Alexandriei.  Nimic neobişnuit, câtă vreme la nivelul întregii instituţii programul cu publicul se ţine doar trei zile pe săptămână (n.red – luni, miercuri şi vineri), în situaţia în care se administrează cazuri sociale din tot judeţul, nu doar dintr-o localitate.

Întorcându-ne la subiect, potrivit informaţiilor noastre neconfirmate, însă, de directorul executiv al APIS, în topul judeţelor cu cele mai multe persoane care au rămas fără venitul minim garantat pentru că nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale, se află şi Teleorman, cu 105 dosare suspendate de la plată, cu unul mai mult decât în judeţul învecinat, Giurgiu.

La nivel naţional, potrivit datelor centralizate, au fost suspendate 3.369 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat, din 221.000 înregistrate în total, şi 2.813 de indemnizaţii pentru creşterea copilului, dintr-un total de 144.000. Şi nu vorbim decât de-o brumă de bani (n.red.- venitul minim garantat de 350 lei) care au fost tăiaţi dintr-un condei de ministru al muncii şi protecţiei sociale, şi acela teleormănean, ca şi când aceasta era soluţia pentru a se face economii însemnate la bugetul de stat.

înapoi la partea de sus