Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Ploaia a adus apa în casele zimnicenilor

Foto arhiva Foto arhiva

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 14 iunie 2013, norii negri s-au abătut peste oraşul Zimnicea. Din cauza precipitaţiilor abundente care au căzut în aproximativ două ore, mai multe gospodării dintr-o zonă mai joasă a oraşului au fost inundate. Ba, mai mult decât atât, apa a inundat şi dependinţele oamenilor, dar şi câteva camere de locuit. Pompierii au intervenit imediat cu motopompele din dotare. De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Zimnicea şi Apa Serv au mers la faţa locului să dea o mână de ajutor persoanelor afectate de viitură.

După ce culturile de păioase, dar şi zarzavaturile din mai multe localităţi din Teleorman au fost distruse de ploile cu grindină, care şi-au făcut de cap, în ultimele săptămâni, apa din abundenţă căzută în oraşul Zimnicea, vineri seara a intrat în casele a nouă cetăţeni din oraş. Potrivit biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, locuinţele erau situate pe străzile Apusului şi Luncii, într-o vale.
„Pe strada Apusului, apa a inundat 6 gospodării, fiind afectate şi câteva dependinţe ale locuinţelor (trei bucătării, două beciuri, două holuri şi două camere de locuit). Pentru evacuarea apei au intervenit pompierii militari zimniceni cu două motopompe şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al oraşului Zimnicea, cu o motopompă transportabilă. Intervenţia echipajelor s-a finalizat după aproximativ trei ore şi jumătate, fiind salvate bunuri materiale de peste 220.000 de lei. Pe strada Luncii, trei gospodării au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente, acestea fiind dispuse şi pe un teren aflat mai jos faţă de căile de acces, prezentând forma unei gropi, apa venind din mai multe curţi vecine, aflate pe un teren mai înalt. Inundaţia a afectat bucătăriile locuinţelor, trei camere de locuit, un hol, un beci, un garaj şi mai multe anexe gospodăreşti”, se arată în comunicatul de presă remis de ISU. Pe lângă pompierii civili, militarii zimniceni au mai fost ajutaţi şi de repreztanţii Apa Serv din localitate, misiunea încheindu-se după miezul nopţii.

înapoi la partea de sus