Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

”Să învățăm să dăruim” Campania s-a încheiat, dar acţiunea umanitară continuă Recomandat

  • Scris de 
”Să învățăm să dăruim” Campania s-a încheiat, dar acţiunea umanitară continuă

Campania umanitară ”Să învățăm să dăruim”, demarată de de Forța Civică Teleorman la data de 3 aprilie, în scopul ajutorării persoanelor nevoiașe, a ajuns la final, joi, 25 aprilie.

Ca şi începutul acţiunii, finalul a fost marcat de o conferinţă de presă susţinută de Eugen Pîrvulescu, preşedintele filialei judeţene a partidului, care a prezentat un scurt bilanţ, dar şi câteva concluzii. Poate, cea mai importantă este cea finală: deşi, iniţial, s-a stabilit o perioadă exactă pentru acţiunea umanitară, impresionaţi de situaţiile descoperite, de suferinţele şi necazurile familiilor pe care le-au ajutat, iniţiatorii au realizat că, de fapt, nu pot pune punct final şi nu-i pot abandon ape oamenii cărora le-au dat o rază de speranţă. Drept urmare, s-a luat decizia ca toate cazurile descoperite să rămână, în continuare, în atenţia acestora şi, dacă se mai primesc şi alte cereri, să încerce, pe cât le stă în putinţă, să ajute.        
“Noi nu ne vom opri!”, a afirmat Eugen Pîrvulescu şi a lansat, încă odată, invitaţia de a se alătura acţiunii Forţei Civice Teleorman, tuturor celor care vor să-şi ajute semenii în nevoie, precizând că este o acţiune pur umanitară, la care poate să participe oricine, indiferent de convingerile politice sau religioase şi de statutul social.
Totuşi, acesta a fost nevoit să recunoască faptul că cei circa 90 de oameni cu suflet mare care au donat alimente sau haine şi care au vrut să nu li se facă publice numele, nu fac parte din categoria celor mai bogaţi oameni din judeţ.
Potrivit lui Eugen Pîrvulescu, pe toată perioada desfășurării campaniei, 3-25 aprilie, la sediul Forța Civică din Alexandria s-a instituit un program de permanență pentru donații. În total, s-au strâns 793 kg de produse alimentare de bază (zahăr, făină, ulei etc.), 280 kg de fructe, 924 bucăți dulciuri, 394 litri apă și alte băuturi răcoritoare, 80 bucăți de produse nonalimentare (balsam de rufe, detergent), 160 kg îmbrăcăminte şi 130 jucării.
În 32 de localități din Teleorman, reprezentanții Forța Civică au identificat, printr-o analiză prealabilă, 48 de familii nevoiașe cărora le-au dăruit produse în funcție de necesitățile de moment. Ajutoarele nu s-au canalizat doar pe partea materială a problemelor, ci și pe un altfel de sprijin constând în îndrumări către medici sau în alte probleme pe care oamenii săraci le au.
Forța Civică a mers în localități precum: Drăgănești Vlașca (un caz), Merișani (un caz), Turnu Măgurele (un caz), Vitănești (un caz), Brânceni (un caz), Beciu (un caz), Orbeasca (un caz), Troianul (un caz), Mârzănești (un caz), Balaci (un caz), Ciuperceni (un caz), Ciolănești (un caz), Lisa (un caz), Frumoasa (un caz), Viișoara (un caz), Dobrotești (un caz), Bujoreni (un caz), Izvoarele (un caz), Fântânele (un caz), Conțești (un caz), Poroschia (un caz), Nanov (un caz), Trivale Moșteni (trei cazuri), Alexandria (nouă  cazuri), Buzescu (trei cazuri), Plopii Slăvitești (două cazuri), Crângeni (două cazuri), Blejești (trei cazuri), Vârtoape (un caz), Ștorobăneasa (un caz), Furculești (două cazuri) Siliștea (un caz).
La finalul conferinţei de presă, Eugen Pîrvulescu a mulţumit  tuturor celor care s-au alăturat demersului umanitar, oamenilor care au donat pentru semenii lor, mai puțin fericiți de viață.

înapoi la partea de sus