Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

ŞOCANT - Lefuri babane de sute de milioane de lei pentru şefi, bugete de criză pentru „pălmaşi”

ŞOCANT  - Lefuri babane de sute de milioane de lei pentru şefi, bugete de criză pentru „pălmaşi”

Într-un judeţ în care aproximativ două treimi dintre angajaţi încasează doar salariul minim pe economie, din care nu poţi nici să mori, dar nici să trăieşti, iar circa încă o treime dintre salariaţi se pot lăuda cu un venit mediu de circa 1.400 lei, există şi lefuri de neimaginat.

 

În urma datelor neoficiale pe care le avem, întrucât cei de la inspecţia muncii au considerat că este o „lucrare complexă” depistarea celui mai mare salariu din Teleorman, punându-ne în aşteptare pentru o perioadă maximă de 30 de zile (n. red. - acest lucru dovedeşte cât de prost este gestionată evidenţa salariaţilor), am descoperit salarii uluitor de mari pentru acest judeţ sărac prin definiţie, unde nu se mai poate vorbi nici măcar de agricultură, darămite de industrie.

Potrivit surselor noastre, în Teleorman privatul, chiar şi neperformant după cum este, produce salarii măreţe, de neimaginat vreodată. Din câte se pare, cel mai mare salariu l-ar încasa un preşedinte de firmă, care ar avea pe statul de plată suma de 30.000 lei (300 milioane lei vechi). Sub acesta mai putem întâlni salarii de manageri care ajung la 24.000 lei, 12.000 lei şi 10.000 lei, în funcţie de mărinimia patronatului. Şi nu sunt poveşti, ci lefuri brute din contabilitatea acelor firme.

 Are balta peşte şi pentru angajaţii de la stat

Nici la stat nu sunt salarii de lepădat, dar de departe magistraţii sunt campioni, obţinând lefuri între 8.000 şi peste 13.000 lei, în situaţia în care salariul unui prefect abia dacă sare de 5.000 de lei.

Nu întâmplător, potrivit datelor centralizate pe site-ul Casei judeţene de pensii, la 31 mai 2013, pensia maximă de magistrat ajungea la suma de 13.752 lei, în vreme ce un parlamentar ar încasa o pensie maximă de trei ori mai mică, şi-anume de 4.476 lei, adică un pic mai mult decât un grefier, a cărui pensie se situa la cel mult 3.547 lei. Până şi cea mai mare pensie de revoluţionar ajunge la suma de 3.122 lei, iar la nivelul judeţului au fost puse pe tavă de către stat nu mai puţin de 122 de pensii pentru revoluţionarii, pornind de la suma de 1.078 lei, în situaţia în care în Teleorman numai revoluţie nu a fost.

Nu cred ar mai mira pe cineva dacă printre cei 122 de pensionari de profesie revoluţionari s-ar afla şi urmăritul general, Liviu Ardeiaş, care dirija destinele asociaţiei de revoluţionari din Teleorman, cu patrimonii cu tot. Veteranii de război, însă, au rămas de căruţă în privinţa pensiilor, după regula nescrisă, cine poate, oase roade.

Prin comparaţie cu revoluţionarii, şi artiştii teleormăneni sunt condamnaţi să trăiască din pensii mizere cuprinse între 199 lei şi 687 lei. În aceste condiţii, nici nu mai are rost să ne întrebăm cât de echitabile sunt aceste pensii. Până la urmă, acestea sunt contrastele sociale din Teleorman, un judeţ ţinut sub bocancul şmecherilor, unde perspectivele sunt doar pure ficţiuni „vândute” naivilor.

înapoi la partea de sus