Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Societate nouă, aceeaşi angajaţi

Foto arhiva Foto arhiva

Deşii şi-au dorit nespus de mult să scape de sistemul centralizat de încălzire, se pare că aleşii din Consiliului Local al municipiului Alexandria nu reuşesc să găsească o modalitate prin care să desfiinţeze o firmă care aduce găuri la bugetul local. Nu există cetăţean care să locuiască în municipiul reşedinţă de judeţ, să nu cunoască numele societăţii Terma Serv, o unitate cu multe „bube” şi care a supt bani grei, de-a lungul anilor, nu numai din buzunarele oamenilor, dar şi a statului, prin subvenţii care au venit de la Guvern, fie el de culoare portocalie, roşie sau orice altă nuanţă cromatică.

Cu toate că, de la an la an, numărul apartamentelor branşate la sistemul centralizat de încălzire au scăzut considerabil, marea majoritate a alexăndrenilor alegând să îşi monteze centrale termice proprii, Terma Serv a cumulat în toţi aceeaşi ani, datorii din ce în ce mai mari. Dintotdeuna, conducerea societăţii a dat vina pe cetăţenii rău-platnici şi facturile mari neplătite la compania care frunizează gazul. Această teorie nu are bază în realitate şi asta din cauza faptului că, una dintre condiţiile impuse de municipalitate, alexăndrenilor pentru a se debranşa a fost aceea de a-şi achita datoriile la întreţinere, la zi. Ei, potrivit actualului director (pentru că la conducerea acestei unităţi falimentare s-au perindat mai mulţi directori), Victor Neacşu, în iarna 2012-2013, societatea unde este manager a furnizat agent termic doar în cartierele 100 (unde locuiesc persoane nevoiaşe, care primesc ajutoare de încălzire şi alte facilităţi oferite de primărie, practic, facturile lor au fost acoperite din aceste beneficii) şi zona 200. Mai pe înţelesul tuturor, în sistemul centralizat, mai sunt branşate câteva sute de locuinţe, astfel că se deduce pe cale logică că restul au centrale proprii. Păi, una dintre condiţiile debranşării, valabilă şi acum, este aceea ca cel care face cerere în acest sens să nu aibă datorii la Terma Serv. Şi acum, întrebarea se pune, de unde are societatea de furnizare a agentului termic datorii de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi? De ficare dacă când un reprezentant al presei sau un consilier local din opoziţie a adresat această întrebare, CINEVA s-a găsi să dea un răspuns, iar acela a fost: din datoriile cetăţenilor, ori CINEVA a găsit o modalitate prin care să se eschiveze şi să nu înţeleagă nimeni, nimic.

Adio, Terma Serv! Bun venit, Termic Calor Serv!

La ultima şedinţă de Consiliu Local s-a aprobat o hotărâre prin care s-a renunţat la Terma Serv, iar muncipalitatea a înfiinţat o altă societate, denumită Termic Calor Serv. Mai pe înţelesul tuturor, s-a cerut falimentul primei firme, a fost creată alta nouă, care să preia o parte din cea veche, fără datorii. De fapt ce s-a întâmplat, există o categorie de alexăndreni, cei din zona 100, care trăiesc în locuinţe sociale şi pentru aceste câteva sute de suflete este nevoie ca şi iarna viitoare, municipalitatea să găsească o soluţie pentru a le fruniza agent termic.
Tot în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, mai mulţi locatari din zona 200 au cerut ca aleşii să le permită să se debranşeze şi să se descurce fiecare pe cont propriu pe perioada sezonului rece, lucru care a fost aprobat, după lungi dezbaterii. Astfel că, în sistemul centralizat vor mai rămâne doar alexăndrenii care locuiesc în zona 100.

Societate nouă, aceeaşi angajaţi

O să vă întrebaţi cu ce e diferită societatea nou înfiinţată de Terma Serv. Păi … nu prea e nimic nou. Pur şi simplu, a fost cerut falimentul uneia, a fost înfiinţată alta, care probabil va prelua angajaţii de la cea vechea, va fi susţinută financiar tot din bani publici şi cam atât. Ar fi, totuşi, de făcut o menţiune, Termic Calor Serv SRL a fost înfiinţată în urma asocierii municipiului Alexandria cu SC Pieţe şi Târguri, astfel că, aceasta din urmă deţine 1% din noua societate creată. Şi pun pariu că se va păstra actualul director! Pentru că, din moment ce nu a reuşit, ce-i drept în puţinele luni de când se află în fruntea firmei, să redreseze lucrurile şi a nu a avut succes cu planul managerial, pe care, probabil l-a implementat (într-o economie de piaţă, când aduci un conducător nou, iar firma se află în pragul falimentului, acela trebuie să aibă o strategie bine pusă la punct pentru a aduce pe linia de plutire o societate), normal ar fi să se găsească un alt manager mai eficient. Dar, dacă leafa merge, şi trebuie să precizăm că nu este una de ignorat, pentru salariile care se practică în municipiul reşedinţă de judeţ (surse din cadrul societăţii spun că directorul firmei de furnizare a agentului termic are un salariu de aproximativ 4000 de lei brut), nimeni nu trebuie să îşi facă prea mari probleme.

înapoi la partea de sus