Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Terma Confort a intrat în insolvenţă

Sistemele centralizate de producere şi distribuire a agentului termic sunt falimentare în tot Teleormanul. Doar Alexandria mai păstreză o urmă  palidă a ceea ce a fost odată, prin noua Termic Calor Serv SRL, urmaşa defunctei Terma Serv SRL care tocmai a intrat în insolvenţă din motive financiare, evident. Primele oraşe care au renunţat la sistemele care s-au dovedit a fi păguboase au fost Zimnicea şi Videle, cu mulţi ani în urmă.


De vreo două ierni şi la Roşiorii de Vede s-a renunţat la producerea şi distribuirea căldurii în sistem centralizat, cea mai mare parte a cetăţenilor alegând să-şi monteze centrale de apartament pentru a evita facturile din ce în ce mai greu de suportat care veneau de la firma cu pricina. SC Terma Confort SRL, al cărei acţionar unic este Consiliul Local Roşiorii de Vede, nu a fost, însă desfiinţată, aceasta continuând să funcţioneze la cotă de avarie doar pentru furnizarea căldurii la instituţiile publice de pe raza judeţului şi la câteva blocuri construite în sistem ANL.

Tribunalul Teleorman a declarat intrarea în insolvenţă a SC Terma Confort SRL, firma care s-a ocupat de producerea şi distribuirea agentului termic în sistem centralizat la Roşiorii de Vede, la începutul lunii aprilie. Insolvenţa a fost solicitată de furnizorul de gaz SNGN Romgaz SA Mediaş, ca urmare a datoriilor mari acumulate de-a lungul timpului, iar lichidatorul judiciar a fsot desemnat Expert Com SPRL.

Următorul pas, este, inevitabil, falimentul…Drept pentru care, angajaţii, în frunte cu conducerea firmei, au fost trimişi în şomaj. De asigurarea căldurii pe timp de iarnă în unităţile şcolare şi în celelalte instituţii de învăţământ se va ocupa SC Urbis o altă firmă al cărei acţionar este consiliul local, care are în atribuţii, în principal, serviciile de salubrizare din localitate.

Potrivit directorului Urbis, Florin Micheanu, se asigură fochiştii pentru centralele respective, precum şi întreţinerea, funcţionarea şi repararea acestora.
”Toate unităţile şcolare au centrale proprii, cu excepţia Liceului Economic care este racordat la centrala Colegiului Naţional Anastasescu, dar în vara aceasta lucrurile se vor rezolva şi va avea fiecare centrală proprie”, a spus directorul.
Fochiştii sunt angajaţii SC Urbis, dar vor lucra la unităţile şcolare în baza unui contract de prestări servicii, în scopul diminuării cheltuielilor, potrivit directorului.
Toate aceste lucruri se vor face contra cost, pentru fiecare şcoală.
”Acolo unde sunt astfel de cazuri, noi le aducem la cunoştinţă conducătorilor de unităţi şcolare. Dar, în general, nu sunt probleme de genul acesta. În iarna care a trecut, au fost ceva probleme doar la Colegiul Angel Saligny şi la Colegiul Naţional Anastasescu.
Şi la cele mai noi blocuri ANL  se va lucra în acelaşi sistem, SC Urbis asigurând supravegherea centralelor termice şi întreţinerea acestora, chiar dacă acestea sunt automatizate. Cum variaţiile sau căderile de tensiune sunt destul de dese, nici acestea nu pot fi lăsate fără supraveghere.

Una peste alta, de acum încolo, unităţile şcolare roşiorene vor avea nevoie de alocări bugetare şi pentru plata fochiştilor, dar şi pentru eventualele reparaţii la centralele proprii.

înapoi la partea de sus