Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Tusea şi Junghiul: Precum elevii, teleormăneni pe capete la “”

Tusea şi Junghiul:  Precum elevii,  teleormăneni  pe capete la “”

În urma centralizării rezultatelor parţiale la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, înainte de depunerea contestaţiilor, Ministerul Educaţiei Naţionale a comunicat că din totalul de 7.400 candidaţi prezenţi la proba scrisă, 6.651 de candidaţi au finalizat această probă şi 3.181 (47,83%) au promovat.

 Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj, unde 76,47 au trecut cu brio examenul, în vreme ce în Caraş-Severin a fost cel mai scăzut procent, de numai 29,33 la sută.

 

Candidaţii din Teleorman au reuşit doar să fie înaintea ultimilor clasaţi în clasamentul naţional, bifând, astfel, o nouă performanţă notabilă a învăţământului teleormănean.

La Teleorman rezultatele obţinute la acest examen au fost conform aşteptărilor, şi-anume slabe. Din 121 de candidaţi înscrişi, 80 au fost acceptaţi să se prezinte la examen, după evaluarea dosarelor, din care doar 28 au obţinut peste nota 8, reprezentând pragul de promovabilitate. Astfel, se poate spune că la un nivel de promovabilitate de numai 35 la sută, nu mai poţi emite nicio pretenţie din partea acestei generaţii de dascăli, chiar dacă la inspecţiile şcolare au luat 10 pe linie. Ca drept dovadă, vicepreşedintele comisiei de examinare, Tatiana Davidescu, ne-a declarat, în urma afişării acestor rezultate la examenul de definitivat: “Se putea şi mai bine. Cel puţin, aceasta este părerea mea. Se pare, însă, că au avut emoţii că nu vor putea obţine nota 8 de trecere, deşi nu înţeleg, căci pe vremea mea ne luptam să obţinem note cât mai mari”.

Dacă la aceste rezultate slabe, mai adăugăm faptul că din cei 80 de candidaţi, nouă au fost notaţi de la nota 5 în jos, ajungând până la nota 2, dar şi că unul a fost dat afară din examen pentru că i-a sunat telefonul în timpul probei, repetându-se, astfel, întâmplarea cu elevul scos din examen din acelaşi motiv, atunci putem să ne facem o imagine clară cu privire la noua generaţie de dascăli şi a calităţii actului educaţional din acest judeţ. O generaţie de dascăli şcolită, însă, la SRL-uri producătoare de diplome pe bandă rulantă, ceea ce explică şi nivelul de pregătire al celor care vor să ajungă la catedră.

În mod normal, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman ar trebui să explice cum este posibil să acorde la inspecţiile speciale şcolare note de 10 (fiind probe eliminatorii), iar la proba scrisă candidaţii să pice cu succes. Nu credem, însă, că un reprezentant al acestei instituţii va da vreo explicaţie în acest sens pentru că ar implica schimbarea multor inspectori şcolari şi nimeni nu are acest interes.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Speranţe mai sunt şi pentru cei care, în zilele de 23 şi 24 iulie, depun contestaţii la centrele de examen, doar că li se vor mai prelungi emoţiile până în intervalul de timp 25-26 iulie, când acestea vor fi soluţionate, urmând ca pe 27 iulie să fie afişate rezultatele finale. 

înapoi la partea de sus