Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

CAMPANIE: Cât de îndatoraţi sunt parlamentarii de Teleorman?!

Foto arhiva Foto arhiva

Continuăm astăzi dezvăluirile legate de veniturile şi datoriile pe care le au parlamentarii teleormăneni. Şi pentru că în numărul de ieri al cotidianului Teleorman news am aflat că senatorul de Teleorman şi totodată, preşedintele Senatului, al doilea om în stat, Crin Antonescu nu câştigă foarte mulţi bani, cel mai mare câştig care intră în familie fiind al soţiei sale, europarlamentarul Adina Vălean, teleormănenii vor fi informaţi astăzi cu privire la cât de îndatorat este cel mai cunoscut om politic din judeţ, Liviu Nicolae Dragnea. Acesta nu mai are nevoie de nicio prezentare, în acest moment fiind al doilea om în Guvernul României, după premierul Victor Ponta. 

 

Dragnea ocupă acum funcţia de viceprim-ministru în actualul Executiv, dar, totodată, este şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce în decembrie 2012, teleormănenii i-au dat votul de investire.
Despre Liviu Dragnea s-au scris pagini întregi de ziare şi s-au realizat sute de emisiuni, acesta fiind implicat activ în viaţa politică, în ultimii ani. Referitor la averea pe care o deţine deputatul, toată lumea cunoaşte faptul că acesta are o casă, pe patru locuri, în Alexandria, iar soţia acestuia are un hotel în Turnu Măgurele şi o casă la munte, în Buşteni.
Făcând abstracţie de toate aceste proprietăţi imobiliare, ne vom referi strict la veniturile pe care le obţine familia Dragnea şi ce datorii au, dacă au. Reamintim că parlamentarii au avut termen de depunere a declaraţiilor de avere, data de 15 iunie 2013. Aceştia s-au conformat, astfel că pe site-urile instituţiilor unde lucrează, au fost afişate aceste documente, datate şi semnate.

57 – indemnizaţia minune a deputatului Dragnea

Dacă în cazul senatorului Crin Antonescu, soţia acestuia aduce cei mai mulţi bani în casă, în familia Dragnea, viceprim-ministrul câştigă mai bine decât consoarta sa.
Potrivit declaraţiei de avere, care a fost completată în data de 11.06.2013, dar a fost publicată în data de 14.06.2013, de la capitolul „Venituri ale declarantului şi ale membrilor familiei sale, realizate în ultimul an fiscal”, aflăm că de la Consiliul Judeţean Teleorman (unde a lucrat din iunie până în decembrie 2013), viceprim-ministrul nostru a câştigat 57.566 lei.
Tot în ultimul an, Dragnea a mai adus acasă, un salariu de 1.317 lei, în calitatea pe care o are de ministru şi doar 57 de lei, ca deputat. Această ultimă sumă, nu ştim exact ce este, apare în tabelul completat de deputat, la „venitul anual încasat”. Aceasta înseamnă că Liviu Dragnea a încasat de la Camera Deputaţilor (de când a fost angajat) doar 57 de lei, în aproximativ cinci luni de zile? Sau este doar o greşeală a celor care au completat declaraţia de avere? Este greu de crezut că deputatul a câştigat numai 57 de lei, ca şi deputat, un pic mai mult decât alocaţia lunară de stat oferită copiilor, în cuantum de 42 de lei. În fapt, dacă adunăm toate aceste valori, putem spune că Liviu Dragnea a câştigat în ultimul an, 58.940 lei.
În schimb, ca economist şi administrator la Hotel Turris Turnu Măgurele, soţia acestuia, Bombonica Dragnea, a câştigat 30.214 lei. Aici ar trebui să mai adăugăm şi faptul că la capitolul „Plasamente, investiţii directe şi creanţe acordate”, deputatul are astfel de titluri la Turris, a căror valoare este de 85.850 lei.
Totodată, deputatul are şi depozite, trei la număr, la două instituţii bancare. Unul este în valută, respectiv de 12.246 dolari, deschis în 2001 şi două în lei, unul de 106.857 lei, deschis în 2003, iar altul deschis în 2009, a cărui valoare este de 6.157 lei.

Dragnea a scăpat de împrumutul pe care îl avea la socrul său

La un moment dat, pe când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman (şi funcţia aceasta presupunea ca omul care o ocupă să îşi întocmească o declaraţie de avere), Liviu Dragnea avea înscris în documentul oficial de avere, postat pe site-ul instituţiei, faptul că deţine un împrumut mare pe care l-a luat de la tatăl soţiei sale. Ani la rând a plătit deputatul această datorie… şi iată că, în 2013, aceasta nu mai apare în declaraţia sa de avere.
Rubrica tabelului „Datorii” din declaraţia de avere a viceprim-ministrului este goală, semn că acesta nu are credite. În acelaşi timp, însă, mai are nişte creanţe, către Turris, prin unele contracte, ale căror valoare totală este de…ATENŢIE!, 200.000 de euro. De asemenea, are creanţe şi către Primăria Turnu Măgurele, „impozit pe clădiri achitat în plus”, în valoare de 246.958 lei.
Despre cât de îndatorat sau avut este deputatul, vicepremierul şi ministrul Dragnea, fiecare poate trage o concluzie.

Nu rataţi numerele viitoare ale ziarului nostru, unde veţi descoperi veniturile şi cheltuielile celorlalţi parlamentari de Teleorman.

înapoi la partea de sus