Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Cât de îndatoraţi sunt parlamentarii de Teleorman?!

Senatorul Timotei Stuparu Senatorul Timotei Stuparu

Cotidianul Teleorman news a demarat o campanie în cadrul căreia vă prezentăm cât de bogaţi sau săraci şi plini de datorii sunt parlamentarii de Teleorman. Am început cu cei mai importanţi oameni din forul legislativ, respectiv cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi prim-vicepremierul Liviu Dragnea. Continuăm astăzi cu cel mai vârstnic parlamentar, Timotei Stuparu. Acesta este unul dintre fondatorii Partidului Social Democrat în judeţul nostru şi probabil, politicianul care crede într-adevăr în ideologiile şi principiile acestei formaţiuni, având în vedere faptul că a fost şi este în continuare membrul aceluiaşi partid.

Încă din 1990, Timotei Stuparu a fost omul care a stat la baza şi a înfiinţat PDSR-ul în teritoriu. Acesta s-a născut la Ţigăneşti, în urmă cu 62 de ani, iar până să fie ales senator, în decembrie 2012, a fost directorul Centrului Judeţean pentru Cultivarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi în acelaşi timp, secretar executiv al Organizaţiei PSD Teleorman. Cu alte cuvinte, Stuparu a rămas cel mai consecvent politician pe care îl are acest judeţ şi nu s-a plimbat de la un partid la altul, aşa cum au făcut-o mulţi alţii. Teleormănenii l-au mai trimis în Parlament pe Stuparu şi în trecut, acesta fiind deputat de Teleorman, două mandate, în perioada 9 iunie 1990-4 mai 1992 şi 11 decembrie 2000-12 decembrie 2004. Acum, însă, Stuparu îi reprezintă în Senat pe cetăţenii din zona Videle şi Roşiorii de Vede. Nu a fost nevoie de redistribuire, pentru că acesta a reuşit să obţină procentul necesar pentru a ocupa un fotoliu de parlamentar, imediat după numărarea voturilor. În afară de Crin Antonescu care a mai fost parlamentar, chiar şi de Teleorman, în urmă cu câţiva ani, doar Stuparu ar mai şti cu ce se mănâncă această activitate.  Probabil acesta a fost şi motivul pentru care, ajuns la Bucureşti a fost numit vicepreşedinte al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

Nu are prea mulţi bani puşi de-o parte

Dacă arunci o privire pe declaraţia de avere a parlamentarului, observi că nu sunt pre multe rubrici completate, semn că acesta a fost un om cumpătat, nu are afaceri, astfel că nici bani prea mulţi nu şi-a pus de-o parte. Nu sunt foarte multe lucruri de scris.
Astfel, potrivit documentului publicat pe site-ul Senatului, în data de 18 iunie 2013 (după termenul limită, care a fost 15 iunie), senatorul a declarat la capitolul venituri (ale sale şi ale membrilor familiei), în ultimul an fiscal, Stuparu a încasat de la CJCPCT Teleorman suma de 34.489 lei, atât cât a mai fost manager. În calitate de senator, aceştia a câştigat până la data la care a completat formularul 1.809 lei. Bugetul familiei a fost suplimentat de pensia soţiei, fost dascăl, aceasta aducând în casă suma de 17.520 de lei/an. Faţă de ceilalţi colegii ai săi, Stuparu nu deţine titluri la diferite firme şi nici nu mai obţine venituri din alte surse. De asemenea, acesta nu mai are copii în întreţinere. Are, în schimb, un apartament în Alexandria, o casă în Ţigăneşti şi câteva terenuri agricole în zona Poroschia-Ţigăneşti. În schimb, la capitolul active financiare, familia Stuparu are un fond de investiţii la o bancă din municipiul reşedinţă de judeţ, deschis în 2010, în valoare de 2.684 euro.

Credite de zeci de mii de euro

Deşi veniturile familiei Stuparu nu sunt exagerat de mari, creditele pe care le au la două unităţi bancare din Alexandria, însumează câteva zeci de mii de euro. Conform declaraţiei sale de avere, senatorul are un credit, unde are calitatea de girant, luat în anul 2008, în valoare de 98.000 de euro, cu termen scadent în 2038. Ba, mai mult, chiar anul acesta, pe 30 mai, Stuparu obţine tot de la o instituţie bancară, un credit, în lei, valoarea acestuia fiind de 65.000 de lei, bani pe care trebuie să îi ramburseze până pe 31 decembrie 2015. Cam la atât se rezumă declaraţia de avere a lui Timotei Stuparu. Concluziile le trag teleormănenii.


Nu rataţi numerele viitoare ale ziarului nostru, unde veţi descoperi veniturile şi cheltuielile celorlalţi parlamentari de Teleorman.

înapoi la partea de sus