Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Articole filtrate după dată: Iulie 2013

Odiseea autostrăzii, lungă de… 14 ani

Подробнее на сайте: http://tryjoomla.nethttp://leadnews.ruhttp://dohodok.ruhttp://choose-house.ruhttp://body-treatment.ruhttp://grand-finance.ruhttp://maintain-health.ru http://repair-dwelling.ru
http://java-code.ru http://buy-immobility.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://joomspider.com http://my-immobility.ruhttp://kupil-jilie.ru http://health-treatment.ru

Povestea autostrada Bucureşti-Craiova a fost descântată de multe guverne. În 1999 au început lucrările, iar un an mai târziu s-a reuşit încheierea acestora doar pe tronsonul Bucureşti -Alexandria.

Citeşte mai departe ...

De dragul Educaţiei... Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

Fără să aibă prea mult habar pentru ce se fac studii de fezabilitate (S.F.) la unităţile de învăţământ din Alexandria şi nici cât de oportune ar fi acestea, consilierii locali au reuşit ca prin ultimul vot dat pentru respectivele proiecte de hotărâre să bage cu mâna lor în buzunarele firmelor de proiectare agreate 669.000 lei, adică 6,69 miliarde de lei vechi.

Citeşte mai departe ...

Te pup, pa-pa!

Se spune că ce este frumos nu durează mult, iar ceea ce este urât parcă ţine o veşnicie. E clar că doar cine ia toate în seamă poate ajunge să separe frumosul de urât. La mine au devenit un amalgam, ca să nu-i zic terci, bazându-mă doar pe teoria cea sacră a relativităţii.

 

Citeşte mai departe ...

Te pup, pa-pa!

Se spune că ce este frumos nu durează mult, iar ceea ce este urât parcă ţine o veşnicie. E clar că doar cine ia toate în seamă poate ajunge să separe frumosul de urât. La mine au devenit un amalgam, ca să nu-i zic terci, bazându-mi doar pe teoria sacră a relativităţii. Adică totu-i relativ în viaţă, iar ceea ce mie mi se pare frumos, altuia I s-ar putea părea urât. Cert este că nimic nu durează mai mult decât am vrea. Nici măcar partidele de amor. Păcatele mele, iar spune lumea că violez bunul simţ, dând cu bobârnacul în mămăliga mentalităţii tăiată de generaţii de-a rândul…. şi de-a latul.

În percepţia “telectualilor” cam asta ar face şi presa, care şi-a amanetat statutul de “formator de opinie” pentru a supravieţui. Nimeni nu se gândeşte că şi cuvântul a devenit ceva comercial. Altfel nu poţi răzbate pentru a merge mai departe precum viermele în fructele stricate, din care se înfructă până la epuizare. Până la epuizarea interesului pentru arătarea adevărului gol-goluţ, prins în timp ce făcea exchibiţionism în subiectul atârnător. Căci doar în orice există un interes, orcât am vrea să ne eschivăm.

Mi-amintesc de vorbele unor cititori care spuneau s-o ţinem tot aşa, doar-doar s-o speria careva. Adică omul de rând vrea o presă bau-bau, chiar dacă p-ăştia cu bube nu-i mai sperie nici dracul, darămite ziaristul. Şi ce dacă şmecherii au afaceri cu statul, fiind în postura de a reprezenta şi interesele statului? Mai dă-o în brăcinar de lege, că e pentru proşti!- ar spune cei cu bani şi Putere, de fel mai scorţoşi.

Noroc că mai există şi mici satisfacţii, când după implicarea presei oamenii şi-au recăpătat dreptatea confiscată de şmecheri. De fapt, aceasta-i şi singura satisfacţie a ziaristului, precum chirurgul care salvează un copil de la moarte. Sau m-am dus prea departe cu asemănarea, când presa e privită de unii ca un gunoier al societăţii multilateral dezbinate?! Există, recunosc, prostul obicei al ziaristului de a zgârma cu pixul prin lucrurile murdare ale altora, doar pentru a demonstra că se fură cu tupeu în ţara asta. Nici că mai era loc de vreo îndoială, chiar dacă mai sunt şi indivizi obtuzi în gândire pentru care munca presei este de zero bani sau făcută numai la comandă. Adevărul este că nimic nu se face fără bani, iar în nebunia mea mai pot doar să parafrazez un hit, în speranţa că presa asta ciuruită n-a murit: Te pup, pa-pa!...

Citeşte mai departe ...

Super-oferta de sezon: Ţânţari de 1,2 miliarde de lei vechi, DOAR la Alexandria

În Alexandria ţânţarul costă 26.400 lei vechi. Aşa ar putea arăta calculul, raportând suma totală de 1,2 miliarde de lei vechi, cât reprezintă valoarea celor două contracte de dezinsecţie aeriană şi terestră din Alexandria, la populaţia stabilă a capitalei de judeţ, de 45.434 locuitori, potrivit datelor oficiale înregistrate la ultimul recensământ.

Citeşte mai departe ...

Cât de îndatoraţi sunt parlamentarii de Teleorman?!

Continuăm seria dezvăluirilor legate de veniturile şi datoriile pe care le au parlamentarii de Teleorman. Am vorbit până acum despre declaraţiile de avere ale senatorilor Crin Antonescu şi Timotei Stuparu, dar şi a deputatului Liviu Dragnea. Dacă am luat cei mai importanţi oameni în stat şi cel mai vârstnic şi statornic om politic din judeţ, astăzi, vom analiza averea controversatei Cătălina Ştefănescu, cel mai tânăr deputat pe care l-a dat Teleormanul. Aceasta are 25 de ani, însă turnenii i-au dat concursul în decembrie 2012 pentru a-i reprezenta în cel mai înalt for legislativ.

Citeşte mai departe ...

Trompa de ţânţar, în mare bulan

Ştii cum e când un zumzăit sau un sunet îţi irită auzul…îl auzi atât de des, încât ai fugi departe, numai să scapi de acesta. E ca şi cum ai ascultat o melodie care îţi place, iar toată ziua rămâi cu ea în minte, obsesiv. La un moment dat, de atâta fredonat, ajungi să nu o mai suporţi.

Citeşte mai departe ...

Las-o, bă, că merge aşa!

De ani de zile scriem şi vorbim despre câteva “realitări măreţe” ale judeţului Teleorman, a căror finalitate s-a tot amânat. Între ele, se distinge, de departe, Sistemul integrat de management al deşeurilor care a fost declarat realizat după aproape 10 ani, dar asta nu înseamnă că este un subiect încheiat. Cel mult, poate fi vorba doar despre finalul capitolului care priveşte investiţia în sine, căci depre cum va funcţiona sistemul şi ce impact social va genera, mai avem mult de scris şi de discutat.

Citeşte mai departe ...

Lipsa de comunicare naşte dubii - Avem sistem, cum procedăm?

Dincolo de amabilităţile, mulţumirile reciproce şi autoaprecierile emise prin intermediul speach-urilor de la festivitatea de inaugurare a Sistemului integrat de management al deşeurilor, de către conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman şi cea a celor doi operatori, Eco Sud şi Polaris, există o serie de lucruri neterminate, situaţii pentru rezolvarea cărora soluţiile nu au fost găsite, şi care ar putea împiedica bunul mers al lucrurilor, toate răsfrângându-se, mai apoi, în facturile pe care trebuie să le plătească cetăţenii.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS