Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Revocat prin mail, Mirzan anunta ca va ataca decizia in instanta

 „Lucrat” ca pe vremuri, la Securitate, de către conducerea interimară a PRM, preşedintele interimar al filialei judeţene a PRM, Niculae Mîrzan s-a văzut demis din funcţie doar printr-un e-mail, care nici măcar nu i-a fost expediat acestuia, ci pe o adresă electronică a unui coleg de filială.

În percepţia lui Niculae Mârzan, respectiva revocare din funcţie este  „opera” preşedintelui interimar al PRM, Dumitru Badea, un „fost ofiţer de securitate”. Referitor la acest lucru, Mîrzan a contraatacat dur, considerând că modul în care a fost înlăturat este unul anormal.

“Dacă a fost ofiţer de securitate era de demnitate să mă anunţe oficial că am fost destituit, nu prin e-mail (…) Pentru acest motiv il voi actiona in instanta, deoarece nu avea calitatea sa ia o asemenea masură! Nu am avut prilejul să-l cunosc pe acest individ şi nici nu doresc, dar mă întreb ce caracter are, dacă ani buni a lins mâna preşedintelui Corneliu Vadim Tudor, transformându-şi limba în hârtie igienică, iar acum clamează schimbarea acestuia. Dacă Dumitru Badea şi acoliţii săi doresc binele partidului şi nu servesc alte interese, de ce nu au acceptat o întâlnire bărbătească cu preşedintele partidului şi ceilalţi colegi de filiale, în care să spună ce este bine ş ice este răuîn partid, dar şi ce propun pentru revigorarea acestuia. Laşitatea şi mojicia acestora denotă fără echivoc intenţia lor de a îngenunchia şi subordona PRM altor interese”, a declarat, recent, pentru Teleorman News, Niculae Mîrzan, preşedintele revocat al filialei PRM Teleorman.

Nu este, însă, un caz singular, întrucât aceeaşi conducere interimară a PRM l-a eliberat din funcţie şi pe preşedintele filialei Timiş, Livius Ţîrnea. Acesta din urmă susţine că nu recunoaşte noua conducere, considerând că este în continuare preşedintele filialei judeţene Timiş.

Povestea cu valul de revocări din funcţie a început, de fapt, din 15 iunie, când la Plenara Consiliului Naţional a fost schimbat din funcţia de preşedinte C.V. Tudor, împreună cu membrii care formau Comitetul Director şi Biroul Permanent al partidului.

Potrivit unei declaraţii oficiale făcute de Mârzan, la acea dată, acesta a fost prezent la sediul central al PRM, dar nu a participat la întâlnirea filialelor de la Palatul Parlamentului. Efectul avea să se vadă după numai o lună, la data de 16 iulie, când Biroul Permanent al Consiliului Naţional PRM a emis un comunicat din care am extras acest fragment: “Pentru revigorarea rapidă a filialelor judeţene şi locale, baza existenţei partidului şi readucerea sa în scena politică a României, Biroul Permanent a hotărât unele măsuri organizatorice, după cum urmează: 1) – Domnul Mîrzan Niculae se eliberează din funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene Teleorman a PRM; 2) – Domnul Toader Costică se numeşte în funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene a PRM Teleorman, urmând ca în termen de 6 luni să se organizeze Conferinţa judeţeană de dare în seamă şi alegeri”.

Respectiva decizie a fost semnată de colonelul în rezervă Dumitru Badea, fără a se mai da şi alte explicaţii privind motivele obiective care au stat la baza acestei schimbări din funcţie.

înapoi la partea de sus